نوشته شده توسط : قاسمی

      یکی از مشکلات بهداشتی که بسیاری از روزه داران را در ماه مبارک رمضان گرفتار می کند، بوی بد دهان است که گاه باعث ناراحتی فرد روزه دار و اطرافیانش می شود.

      بوی بد دهان در ماه رمضان در نتیجه علل مختلفی به وجود می آید که با شناسایی این علل و اتخاذ تدابیر بهداشتی ساده می توان تا حد زیادی از این بوی بد دهان پیشگیری کرد.

      استفاده مستمر از دهان شویه‌ها و نخ دندان و بررسی وضع سلامت دندان‌ها و لثه و بیماری‌هایی که باعث کاهش بزاق دهان و در نتیجه بوی بد آن می‌شوند، در پیشگیری از به وجود آمدن بوی بد دهان بسیار موثر است. 

     التهاب لثه، استفاده از غذاهای گوگرد دار مانند سیر و پیاز، باقی ماندن غذا بین پرکردگی دندان یا بافت، از بین رفتن و شکسته شدن دندان، جمع شدن یا باقیماندن غذا در قسمت عقب زبان و بی توجهی به پاکیزگی و شست و شوی درست آن و مصرف دخانیات از مهمترین عوامل بوی بد دهان در همه طول سال و به ویژه در ماه مبارک رمضان است. 

      افرادی که دندان های مصنوعی را جایگزین دندان های طبیعی کرده‌اند، متاسفانه بر اثر سهل انگاری و شست و شوی نامناسب دندان ها و نگهداری نکردن آن ها در آب به هنگام شب از بوی بد دهان در طول روز شکایت دارند. 

      خشکی دهان در برخی افراد، بوی بد دهان را در پی دارد و با خشکی دهان و کم شدن ترشحات بزاق در اثر مصرف ناکافی آب و مایعات در سحر، بوی بد دهان در فرد احساس می‌شود. 

      دیابت ازجمله بیماری‌هایی دانست که میزان ترشح بزاق دهان را کم و سوزش و خشکی زبان و دهان را در فرد روزه دار ایجاد می‌کند. 

      پوسیدگی دندان ها نیز در به وجود آمدن بوی بد دهان موثر است و با پاک نگه داشتن دندان‌ها به وسیله دهان شویه‌ها و نخ دندان بعد از صرف افطار و سحر می‌توان این علت را از بین برد. 

      بیماری‌هایی نظیر سینوزیت، عفونت گوش میانی، دستگاه تنفسی و عفونت شش‌ها یا دستگاه گوارش از دیگر علل ایجاد بوی بد دهان در افراد است و به افراد روزه داری که مبتلا به این بیماری ها هستند و در طول روز بوی بد دهانشان را احساس می‌کنند توصیه می شود؛ برای رفع خشکی دهان و بوی بد آن در طول روز چندین بار دهانشان را با آب و مسواک بشویند تا این مشکل برطرف شود و در غیر این صورت به دندانپزشک مراجعه کرده و برای افزایش میزان بزاق و از بین بردن خشکی دهان و در نهایت بوی بد دهانشان دارو دریافت کنند. 

      توجه به این نکته ضروری است که در اکثر اوقات با رعایت یکسری نکات ساده مانند استفاده مناسب و منظم از مسواک در فواصل مختلف و به ویژه پس از سحری و افطار ، استفاده از نخ دندان و دهانشویه پس از سحری و افطار ، تمییز کردن زبان با یک مسواک دارای برس بسیار نرم یا گاز استریل و مصرف مقدار کافی آب در بین وعده افطار تا سحر می توان از بوی بد دهان در ایام روزه داری پیشگیری کرد.
منبع : شبکه خبر



:: بازدید از این مطلب : 253
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی


خرچنگ‌های کالیفرنیایی «کمانچه‌زن» ماده که سخت گیر ترین جانور در در انتخاب جفت است پیش از جفت گیری بیش از 106 خرچنگ نر را زیر ذره بین خود قرار داده و آنها را مورد بررسی قرار می دهند.

به گزارش شهر، بیشتر جانوران، قبل از تشکیل زندگی و انتخاب همسر آینده خود تنها با تعداد معدودی جفت بالقوه ارتباط برقرار کرده و از میان این تعداد معدود جفت دلخواه خود را انتخاب می کنند. اما این مسئله در مورد تمامی جانوران صادق نیست.

دانشمندان دریافته اند که نوع ویژه ای از خرچنگ های کالیفرنیایی پیش از جفت گیری و انتخاب جفت بیش از 106 خرچنگ نر را زیر ذره بین خود قرار داده و آنها را مورد بررسی قرار می دهند. این تحقیق نشان می دهد که خرچنگ های کمانچه زن ماده (Uca crenulata) سخت گیرترین و مشکل پسندترین جانوران روی زمین هستند.

«کاترین دریورا» که سرپرستی این گروه تحقیقاتی را به عهده داشته است می گوید: «تا آنجا که به خاطر دارم هیچ گونه ای همانند خرچنگ کمانچه زن ماده اقدام به انتخاب جفت از میان تعداد زیادی از نرهای خواهان خود نمی کند.»

«دریورا» که استاد زیست شناسی دانشگاه کالیفرنیا در سن دیه گو می گوید: «اغلب بی مهرگان، تعدادی از پستانداران، دوزیستان و خزندگان معمولاً با نرهای همسایه خود یا با اولین نری که توجهشان را جلب کند یا حداقل با اولین نری که رفتار معاشقه مناسبی را از خود به نمایش بگذارد، جفت گیری می کنند. اما مسئله در مورد خرچنگ های کمانچه زن ماده کاملاً فرق می کند. این ماده ها به آسانی تحت تاثیر هر خرچنگ نری قرار نمی گیرند.»

«دریورا» و هم تیمی های او جمعیتی از خرچنگ های کمانچه زن ساکن یک ناحیه جزر و مدی واقع در رودخانه «سوئیت واتر» کالیفرنیا را مورد مشاهده و بررسی قرار دادند.

خرچنگ های نر پیش از جفت گیری اقدام به حفر سوراخ های جفت گیری کرده و در ادامه این سوراخ ها را با شاخ و برگ پوشانده و مرتب می کنند. در ادامه این نرها در کنار سوراخ های خود ایستاده و به کمک چنگال های بزرگ خود از ماده ها دعوت می کنند که وارد حفره آماده شده توسط آنها شوند.

ماده ها در هنگام عبور از کنار نری که توجه آنها را به خود جلب کرده نیم نگاهی نیز به حفره جفت گیری او می کنند، برای خرچنگ ماده تنها یک نگاه گذرا به داخل حفره کافی است که تصمیم بگیرد که داخل حفره شود یا اینکه بهتر است راهش را کج کرده و به سراغ نر دیگری برود.خرچنگ ماده قبل از یافتن خانه مناسب خود ممکن است بیش از 100 حفره را مورد بررسی قرار بدهد تا بتواند خانه مناسب خود که متناسب با اندازه بدنش است را بیابد.

«مطالعه دریورا به خوبی نشان می دهد که چگونه جانورانی با مغزهای ساده و ابتدایی دارای قواعد برآورد و ارزیابی بوده و می توانند انتخاب های سازشی پیچیده ای داشته باشند.


منبع: سایت تابناک




:: بازدید از این مطلب : 222
|
امتیاز مطلب : 8
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

محققان آمریکایی موفق به تولید نخستین سلول زنده مصنوعی شده اند.

 

      این محققان موفق شده اند پس از تولید ماده ژنتیکی یک نوع باکتری، آن را در داخل یک سلول میزبان تزریق کنند. نتیجه این تحقیق که در آزمایشگاه های موسسه جی کریگ ونتر انجام شده، در نشریه علمی ساینس منتشر شده است.

محققان امیدوارند از این دستاورد برای تولید باکتری هایی با خاصیت درمانی، تولید سوخت و پاکسازی محیط زیست استفاده کنند اما منتقدان این کار را خطرناک می دانند. محققان موسسه جی کریگ ونتر پیش تر موفق شده بودند به طور جداگانه ماده ژنیتک باکتری را تولید کنند و کرومزوم های یک باکتری زنده را به داخل سلول باکتری دیگری تزریق کنند.

      تحقیقات جدید این موسسه که به تولید سلول زنده مصنوعی منتهی شده، تلفیقی از دو دستاورد قبلی محققان آن است. هر چند که فقط ماده ژنتیک سلول جدید به طور مصنوعی تولید شده است.

دکتر کریگ ونتر، سرپرست محققان در این آزمایش می گوید این نخستین بار است که دی ان ای مصنوعی کنترل کامل یک سلول را در اختیار گرفته است.

      دکتر ونتر این موفقیت را به تولید نرم افزاری جدید برای یک سلول زنده تشبیه کرده است.دکتر ونتر به بی بی سی گفت: "به محض این که ماده ژنتیک جدید وارد سلول می شود، سلول، آن را می خواند و به گونه مشخص شده به وسیله این مواد ژنتیک تبدیل می شود."او گفت باکتری جدید سپس تکثیر می شود و میلیاردها سلول جدید تولید می شوند که ماده ژنتیک آنها همان ماده ژنتیک مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه است.

      دکتر ونتر و همکارانش امیدوارند بتوانند از این موفقیت برای تولید باکتری های مفید استفاده کنند.

آنها گفتگوهایی را با شرکت های داروسازی و تولید سوخت آغاز کرده اند.

      در این حال، منتقدان هشدار می دهند که این دانشمندان درباره اثرات مفید سلول های مصنوعی اغراق می کنند.دکتر هلن والاس، از موسسه گرینواچ در بریتانیا که بر توسعه فناوری های ژنتیک نظارت می کنند، به بی بی سی گفت که تولید باکتری مصنوعی می تواند خطرناک باشد.

      دکتر والاس گفت: "اگر ارگانیسم های جدید را وارد محیط زیست کنیم، ممکن است ضرر آن بیشتر از فایده اش باشد."او گفت هنوز مشخص نیست رفتار این جانداران جدید در محیط زیست چگونه خواهد بود.به گفته خانم والاس وارد کردن باکتری های مصنوعی برای پاکسازی محیط زیست خود می تواند نوعی باعث آلودگی این محیط باشد.

نگرانی هایی درباره جنبه های اخلاقی تولید سلول های مصنوعی ابراز شده است.

منبع:سایت بی بی سی





:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

برای دانلود نمونه سوالات امتحانی زیست شناسی

نیم سال اول 88-89

کلیک کنید

فرصت را از دست ندهید

همین حالا کلیک کنید



:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()