نوشته شده توسط : قاسمی
در زير اطلاعاتي در مورد محصولي از شركت رنو فرانسه كه در كشورمان با 7 تيپ مختلف عرضه ميشود را در اختيارتان قرار ميدهيم:



مدتی است که برای همه آنهایی که علاقه مند به خودروی تندر90 هستند این سوال مطرح است که چرا این خودرو براساس برنامه های اعلام شده به مشتریان تحویل نمی شود .قطعاً برای قطعه سازان هم با توجه به سرمایه گذاری های انجام شده و عدم تولید این خودرو ،بر اساس برنامه های اعلام شده مشکل بزرگی محسوب می شود .این پرسش وقتی به استقبال بازار توجه می کنیم بسیار مهم و حساس جلوه می کند.
اساساً برای همه شرکتهای تولید کننده خودرو و محصولات صنعتی در دنیا ،مشکل اصلی یافتن بازار و فروش تولیدات است ،پس چرا رنو وقتی مشتری فراوانی در بازار ایران برای تندر 90 دارد پاسخگوی نیاز مشتریان نیست و فرصت ارائه این محصول را از دست می دهد؟!
قبل از هر موضوعی باید نظر مسئولین این شرکت را جویا شویم تا از هر گونه اطلاع رسانی غیر سیستمی و ناصحیح جلوگیری کنیم و سپس اگر مشکل و یا دلایلی برای عرضه وجود داشت در جهت رفع آن تلاش کنیم .
همه ما می دانیم ،که قطعه سازان داخلی با دشواری های بسیار زیاد ،موفق به تولید بیش از 65 درصد قطعات این خودرو در داخل کشور شده اند و به بیان فنی و اقتصادی مزیت فراوانی را برای تولید این خودرو ایجاد کرده اند و به راحتی نمی توان از این حجم ساخت داخل ،با در نظر گرفتن سطح کیفی مناسب قطعات داخلی صرف نظر کرد.گمانه زنی ها حکایت از کمبود نقدینگی و یا مشکلات تامین قطعات CKD(یعنی بخشی که در ایران تولید نمی شود)،و مشکلات گشایش اعتبار دارد که احتمالاً باید درست باشد .این مشکل با تعامل ،گفتگو و تدبیر مسئولین ذیربط ،خودرو سازهای مهم کشور و بانکها و در نهایت کمک های ویژه دولتمردان به ویژه وزارت صنایع ،قابل برطرف شدن است ،قطعاً شرکت رنو پارس نیز می تواند راهکارهای موثری ارائه کند و چون این خودرو توانسته در بازار داخلی و حتی بین المللی جایگاه تثبیت شده ای برای خود ایجاد کند،نباید دست اندرکاران که قادر به حل مشکلات افزایش تولید تندر 90 با توجه به استقبال بازار هستند¸خاموش و بی حرکت بمانند و فرصت تولید این خودرو را در کشور از دست بدهند .این در حالی است که همه ما می دانیم فرصت تولید خودرویی که حدود 70 درصد آن ساخت داخل شده است و برای اقتصاد و صنعت و اشتغال زایی در یک مزیت محسوب می شود و باید مغتنم شمرده شود.



:: بازدید از این مطلب : 304
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی
پيدايش جنگل

جنگل هاي دنیا از حدود 140-60 میلیون سال پيش بو جود آمده اند.بسته به نوع درختان تشكيل دهنده¸جنگل هاي دنیا را به دو نوع سوزنی برگ و پهن برگ تقسیم مي کنند.
جنگل هاي سوزنی برگ دنیا قديمي تر از جنگل هاي پهن برگ هستند و پیدایش اوليه این جنگل ها در دوران دوم زمین شناسي در دوره کرتاسه يعني حدود 140 میلیون سال قبل رخ داده است.جنگل هاي پهن برگ در مقابل جنگل هاي سوزنی برگ تکامل یافته تر در عين حال جدیدتر هستند.این جنگل ها در دوران سوم زمین شناسي در حدود 60 میلیون سال پيش به وجود آمده اند.از آن زمان تا کنون جنگل هاي دنیا دائما در حال تحول و تکامل بوده و اگر انسان در روند آن دخالتي نداشته باشد سیر تحول و تکامل آنها همچنان ادامه خواهد یافت.


در اواخر دوران سوم زمین شناسي اقلیم كره زمین رو به سردی گذاشت به طوری كه در اوایل دوران چهارم(حدود يك میلیون سال پيش)بارش هاي آسمانی اكـثرا به صورت برف در آمد و به خصوص در عرض هاي جغرافيايي بالا تر از 40 درجه شمالی و با ارتفاعات بالای 3 تا 4 هزار متری عرض هاي پايين تر يخچالهاي طبيعي تشكيل شدند و به تدریج رشد کردند¸به عبارت دیگر دوران یخبندان بو جود آمد.يخچالهاي طبيعي اکثر جنگل هاي مناطق مذکور(بالاتر از 40 درجه عرض شمالی)را در زیر خود مدفون ساختند.با گرم شدن آب و هواي كره زمین يخچالها ذوب شدند يا به اصطلاح عقب نشيني کردند و پس از مدتی دوباره بر اثر سرد شدن اقلیم يخچالها شروع به پيش روي کردند.

در طول يك میلیون سال كه از اوایل دوران چهارم میگذرد چهار دوره یخبندان بو جود آمد و در این زمان کليه جنگل هايي كه بالاتر از عرض هاي 40 درجه بودند از بین رفتند.آخرین دوره یخبندان در حدود 18 هزار سال پيش به اتمام رسید و آب و هواي كره زمین رو به گرم شدن نهاد.لازم به توضیح است كه جنگل هاي ايران مخصوصا جنگل هاي شمال کشور در این مدت از هجوم يخچالها مصون ماندند و به توسعه و تکامل خود ادامه دادند.اکثر جنگل هاي كنوني پس از پس روي آخرین يخچالها بو جود آمدند.به عبارت دیگر جنگل هاي كنوني کشور هاي اروپايی ¸شمال آمريكا و آسياي شمالی جنگل هاي"جوان"هستند قدمت آنها به 10هزار سال نمي رسد.


در صورتی كه جنگل هاي شمالی ايران جنگل هاي كهن هستند و قدمت آنها بیش از يك میلیون سال است.این اطلاعات ارزشمند¸اهمیت ژنتيكي جنگل هاي خزری را به خوبی نشان میدهد.

امروزه با مطالعات گرده شناسي ثابت شده است كه قدمت جنگل هاي راش اروپا به 6هزار سال هم نمیرسد.از این رو است كه در مقایسه جنگل هاي راش شمال ايران¸ جنگل هاي منطقه قفقاز و شمال تركيه نيز جزو جنگل هاي كهن پهن برگ مناطق معتدله محسوب مي شوند.با توجه به طول تحول و تکامل جنگل هاي دنیا¸جنبش هاي قاره اي¸نوسانات اقلیمی در سطح کلان و عوامل دیگر¸امروزه 5نوع جنگل در دنیا قابل تفكيك است.این جنگل ها از قطب شمال به طرف خط استوا به ترتیب عبارتند از:
*جنگل هاي سوزنی برگ مناطق سرد نیمکره شمالی(جنگل هاي بوره آل)
*جنگل هاي پهن برگ خزان کننده(سبز تابستانه)مناطق معتدله(جنگل هاي راش و بلوط)
*جنگل هاي همیشه سبز مناطق نیمه استوايي(همیشه سبز و بارانی)
*جنگل هاي پهن برگ مناطق استوايي(همیشه سبز و بارانی)
در کشور پهناور ما به دلیل پستی و بلندي فراوان و اقلیم متنوع سه نوع از جنگل هاي پنج گانه دنیا وجود دارند.جنگل هاي سبز تابستانه راش و بلوط در شمال ايران¸جنگل هاي همیشه سبز مدیترانه اي(جنگل هاي زوبین و زیتون)در شمال و جنوب غرب و همچنین جنگل هاي پهن برگ گرمسیری مختص مناطق نیمه استوايي مثل جنگل هاي كهور و كنار و جنگل هاي ماندابي(مان گرو) در جنوب ايران.
به این ترتیب کشور ما حالتی استثنايي دارد:جنگل هاي راش در شمال و جنگل هاي مان گرو در جنوب ايران كه به کشور ما جايگاهي ویژه و نادر مي بخشد.


علل پدید آمدن جنگل هاي پنجگانه دنیا عبارتند از:شرایط كلي تحول و تکامل تاریخ از دوران سوم¸پدیده قاره زدايي در این دوران و همچنین شرایط كلي اقلیمی و خاكي حاکم بر نقاط مختلف كره زمین كه در این مورد نقش اساسي دارند.طبقه بندي ساده تر و گزیده تر¸طبقه بندي جنگل هاي دنیا به سه نوع:جنگل هاي سوزنی برگ¸جنگل هاي پهن برگ و جنگل هاي آمیخته سوزنی برگ و پهن برگ است.
البته تقسیم بندي هاي دقیق تر و تفصيلي تر هم براي جنگل هاي دنیا وجود دارد كه بر اساس هر يك از آنها جنگل هاي دنیا به 10 و يا حتي 60 نوع تقسیم مي شوند.

پراکنش جنگل ها

پراکنش جنگل ها در تمام نقاط كره زمین يكسان نیست.اصولا براي ايجاد جنگل ها در يك منطقه¸شرایط زیست محيطي خاصی مورد نیاز است.این شرایط عبارتند از حرارت و رطوبت كافي.منظور از حرارت كافي براي پیدایش جنگل در يك منطقه وجود حداقل 2 ماه گرم در سال است¸كه به مدت 60 روز درجه حرارت روزانه بطور متوسط از 10 درجه بالاتر باشد.وجود رطوبت كافي يعني بارندگی به مقدار كافي نيز ضرورت دارد كه براي رشد جنگل خوب حداقل به 600 ميلي لیتر بارندگی در سال نیاز وجود دارد و از این مقدار حداقل نيمي از آن باید در دوره رشد گياهي يعني دوره گرم سال(بهار و تابستان)ریزش كند.بطور مثال مناطق شمالی کشور ما این شرایط را دارند و به همين دلیل ما از آستارا در غرب گیلان تا جنگل گلستان در شرق استان گلستان جنگل هاي انبوه پهن برگ راش و بلوط داریم.حال چنانچه میزان بارندگی سالانه بین 300 تا 600 ميلي لیتر باشد جنگل ها به اصطلاح كم پشت يا تنک(مثل اکثر جنگل هاي منطقه زاگرس در غرب و جنوب غرب کشور) ظاهر مي شوند.جنگل هاي كويري با گونه هايي مثل تاغ و گز قادرند حتي با بارندگی 100 تا 200 ميلي لیتر در سال ظاهر شوند.این جنگل ها¸دیگر قدرت تولید زياد چوب را نداشته و بیشتر از نظر حفاظت خاك و جلوگیری از فرسایش اهمیت دارند.


در مناطق استوايي حرارت كافي در تمام طول سال وجود دارد و میزان بارندگی سالانه اکثرا بیش از 2 هزار ميلي لیتر است و این امتیاز سبب پیدایش جنگل هاي انبوه و غني از گونه هاي مختلف درختی مي شود.
به طور كلي در كره زمین دو نوار جنگلی مهم وجود دارد:نوار جنگلی استوايي كه بیشترین تمرکز این جنگل ها در آمريكاي جنوبی(برزیل)¸آفریقای غربی و مركزي(کنگو)و آسياي جنوب شرقی(اندونزی) است و نوار جنگلی دیگر كه جنگل هاي سوزنی برگ مناطق سرد را در نیمکره شمالی در بر مي گیرد و شامل کشور هاي کانادا¸اسکاندیناوی و روسیه(سیبری) است.این جنگل ها از نظر تولید چوب هاي صنعتی و خمیر کاغذ و مقوا اهمیت دارند.در مقابل¸جنگل هاي استوايي از نظر تنوع زیستی و ژنتيكي و گیاهان دارويي اهمیت دارند و نقش این جنگل ها در اقلیم كره زمین(بادهای پاسات)در حال افزايش است.امروزه حفاظت از تنوع زیستی در جنگل ها¸ استفاده از اطلاعات ژنتيكي و خواص دارويي گیاهان جنگلی و حفظ تعادل زیستی بین گیاهان و جانوران وحشی جزو اهداف كلي کشور هاي جهان است كه بعد از کنفرانس "ريودوژانيرو" در سال 1992 کنوانسیون هاي مختلف را امضا كرده اند و مي کوشند با مديريت صحیح از جنگل هاي دنیا چه از طریق حفاظت و چه از طریق بهره برداری به روش هاي همگام با طبیعت شرایط لازم و كافي را براي توسعه پایدار در اکوسیستم هاي طبيعي به وجود آورند.



:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی
برج های پتروناس طی سالهای 1995 تا 1998 در88 طبقه تحت نظارت یک معمار آرژانتینی به نام سزار پلی درزمینی که سابق بر این پیست اتومبیل رانی بود طراحی و ساخته شد. این برج ها ترکیبی بی همتا وبی نظیر از جنبه های مذهبی و اقتصادی است.


تا سال 1988 بلند ترین ساختمان ها وآسمان خراش های جهان همیشه درایالات متحده امریکا قرار داشتند ولی در 12 آوریل این سال برج های دوقلوی پتروناس واقع در کوالالامپور پایتخت مالزی با گذر از برج سیزر درشیکاگو تبدیل به بلندترین ساختمان جهان در قرن بیستم شد. تعیین ارتفاع این برج کشمکش و مجادله های فراوانی را به همراه داشت زیرا بالاترین طبقه مسکونی در برج سیزر 60 مترازآخرین طبقه مسکونی برج پتروناس بلند تر بود. این برج به مناره و آنتن های آن مربوط می شد (مناره ها هیچ طبقه مسکونی را در بر نمی گرفتند) ولی سرانجام ارتفاع این برج ها تائید شد و به ثبت رسید.

برج های 1.6 میلیاردی پتروناس مشتمل بر یک فروشگاه بزرگ 24 هزار متری همراه با امکانات تفریحی مختلف¸ پارکینگی باگنجایش بیش 4500 اتومبیل¸ موزه نفت¸ خانه ارکستر فیلار مونیک مالزی¸ یک مسجد وسالن کنفرانس چند رسانه ای است که شکوه و عظمت آن را بیش از پیش نمایان می سازد.
هر طبقه این برجها دارای طرح ستارهای هشت گوشه است که این طرح برگرفته از هنر و سنت اسلامی مالزی است. در یک اقدام بی سابقه برای ساخت این برج ها دوشرکت ساختمانی مختلف دعوت به کار شد و این شرکت ها برای ساخت برج ها با یکدیگر به رقابت پرداختند و سرانجام سازندگان برج دوم که شرکتی ازکره جنوبی بود موفق شد.


به دلیل فقدان فولاد در مالزی و هزینه بالای واردات آن سعی شد برای ساخت این برج ها از بتون آرمه بیشتری استفاده شود. نمای ظاهری ساختمان ترکیبی از فولاد و شیشه است و طراحی آن با در برداشتن مضامین و درونمایه های هنراسلامی بازتاب وانعکاسی ازحضور دین اسلام درکشورمالزی است.
شالوده و پی 120 متری این برج ها با استفاده وسیع از بتون آرمه باعث قرار گرفتن آنها روی عمیق ترین پی ساخت های جهان شده است و به همین دلیل هم در برابر تکان های زلزله بسیارمقاوم است هرچند وزن سنگین تری نسبت به سایر ساختمان ها دارد. شرکت پتروناس و بعضی از شرکت های وابسته در برج اول سکونت دارند¸ شرکت هایی از قبیل بوئینگ¸ آی.بی.ام¸ بلومبرگ¸ مایکروسافت¸ مکنزی¸ الجزیره انگلستان و... در برج دوم حضوری فعال وچشمگیر دارند.
ازدیگر نقاط برجسته و جالب این برج ها می توان به یک پل معلق اشاره کرد که توسط شرکت مهندسی کوک دانگ بین طبقاط 41 و 42 برج ها ساخته شده است. این پل در ارتفاع 117 متری ازسطح زمین و به طول 58 متر ساخته شده است. بازدید کنندگان این برج ها میتوانند برای رفتن به طبقات بالاتر در این منطقه آسانسور را عوض کنند. عبور از این پل برای تمام بازدید کنندگان تا سقف 1400 نفر آزاد است و در بیشتر موارد این تعداد تا قبل از ظهر ازپل عبور کرده واز نمای زیبای شهر دیدن می کنند.
این پل فقط در روزهای دوشنبه بسته است¸ این پل هوایی علاوه برداشتن حالت تفریحی به عنوان ابزاری امنیتی هم به شمار می رود ومردم می توانند در موقع آتش سوزی و یا سایر موارد اورژانسی در یک برج باعبور از پل مربوطه خودرا به برج دیگر برسانند¸ هرچند اتفاقی که در سپتامبر 2001 افتاد نشان داد این پل در مواقعی که هر دو برج در معرض خطر هستند و باید به طور همزمان تخلیه شوند هیچ کارایی نخواهد داشت و ظرفیت پلکان های معمولی و اضطراری نیز در زمان وقوع چنیین حادثه ای کافی نیستند.
در این سال شایعه وجود یک بمب در یکی از برج ها منجر به تجدید نظر و بحث جدی در مورد امنیت این برج ها شد. درسال 2005 سیستم آسانسورها دراین دو برج دچار تغییر و تحول شد. البته این پل از ابتدا در طرح اصلی وجود نداشت وقتی طی ساخت یکی از برج ها یک تغییر و انحراف بسیار کوچک رخ داد¸ تنها راه حل ممکن برای حل این مسئله ساخت این پل هوایی عظیم بود که توسط یک شرکت کره ای ساخته شد ¸ آسانسورهای این برج ها دارای سیستم بسیار پیشرفته ای هستند.
قسمت اصلی اسانسورها در مرکز هر برج قرار گرفته است. تمامی آسانسورها دو طبقه هستند. آسانسور پائینی افراد را به طبقات فرد و آسانسورهای بالایی افراد را به طبقات زوج هدایت می کند. برای رفتن به طبقات فرد از طبقه اول افراد باید از پله برقی های تعیین شده ای استفاده کنند تا به طبقه بالایی آسانسورهای دو طبقه برسند. برای حمل و نقل آسانتر و خالی از اشکال مردم در این برج های 88 طبقه از سه گونه آسانسور مختلف استفاده شده که موارد ایمنی در آن به خوبی رعایت شده است. به این ترتیب اگر یکی از آسانسورها در بین طبقات دچار مشکل شود¸ می توان ازآسانسورهای همجوار استفاده کرد و مردم به آسانسور مقابل منتقل شوند.
از دیگر نکات قابل توجه در مورد این برج ها می توان به استفاده از36910 تن فولاد در ساخت آنها اشاره کرد. این رقم وقتی عجیب تر به نظر میرسد که بدانید میزان آن بیش تر از وزن 3000 فیل است. این برج ها دارای 32 هزار پنجره هستند و مدت زمان مورد نیاز برای تمیز کردن شیشه های این برج یک ماه کامل است. با وجود تمام بلندی و بزرگی این برج ها رفتن از پارکینگ به بالاترین نقطه هر برج فقط نود و سه ثانیه طول می کشد.


:: بازدید از این مطلب : 313
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

 
در سال 1201 ميلادي نصرالدين طوسي در طوس خراسان ايران كنوني چشم به جهان گشود.وي بعنوان يك دانشمند ونابغه بسيار شهرت دارد.از جمله براي تاسيس رصدخانه مراغه (مراغه يك مركز فرهنگي قديمي در شرق تبريز ايران كنوني است)، تفسير و توسعه رياضيات اقليدسي، پيشگويي وجود سرزميني در غرب اقيانوس اطلس علاوه بر نگاشتن بيش از 80 كتاب معتبر به زبانهاي عربي و فارسي درباره ستاره شناسي ، زمين شناسي،جغرافي، فيزيك ، قانون، تاريخ، پزشكي،فلسفه، منطق و اخلاق.

در حال حاضر او در آذربايجان بسيار ستوده و محترم است   و چندين مركز آموزشي به ياد او نامگذاري شدند.

برطبق آنچه عده كمي از مردم مي  دانند،طوسي تئوري پايه تكامل را 600 سال قبل از چارلز داروين منتشر كرده است.اين تئوري در كتاب پرطرفدار طوسي (اخلاق ناصري) وجود دارد.پيش نويس اين كتاب را زماني كه توسط يك گروه تروريستي در زندان نگه داري ميشد نوشته است.او پس از رهايي از زندان به كمك استاد مونگ كتابش را چاپ كرد.اخلاق ناصري توسط جي.ام.ويكنز به انگليسي ترجمه شده است و توسط جرج آلن و يونوين در سال 1964 منتشر شده است.

اخلاق ناصري در مورد كمال انسان ها است.طوسي اين كمال را به دو بخش مادي و معنوي تقسيم مي كند.او واژه تكامل كه در عربي به معني كمال است را استفاده مي كند.

 

كاركرد متفاوت

همانطور كه در افسانه هاي قديمي و عقايد محلي مذهبي مردم شرق ازجمله بابليها، مصريها و مادها ديده  مي شود قبل از زمان طوسي نظريات متفاوتي در مورد تكامل وجود داشته  است.بااينحال اين نظريات بيشتر خيالي بودند تا علمي.آنها بعد از آن توسط محققان يونان باستان مانند امپدوكلس و آريستوتل پذيرفته و شرح داده شده است.

آريستوتل نوشته: طبيعت بتدريج و قدم به قدم مواد بيجان را توسعه داده تا موجودات زنده خلق شدند.

محققين مسلمان مانند ابوريحان بيروني، ابن باجا و ابن طفيلي سعي كردند كه نظرات تكامل آريستوتل را توسعه دهند.                              

                                  

شكل1: طوسي بيشتر براي كارهايش در ستاره شناسي و ساخت رصدخانه مراغه بخاطر مانده است.

اين صفحه با دست خط طوسي است كه طرح ساده صورفلكي را نشان مي دهد.اكنون تشخيص اينكه هر يك از اين كلمات كدام  صورت فلكي را نشان مي دهد مشكل است.

 

طوسي بسيار زودتر از دانشمندان اروپايي همچون لامارك و داروين  نتيجه كارهايش را در بخش اصلي كتاب اخلاق ناصري بكار برده است.تفاوت هاي كليدي ميان كاركرد طوسي و منشا گونه هاي داروين وجود دارد. داروين براي كمك گرفتن از استقرا در ارايه حقايق به صورت نظريه  به جمع آوري  نمونه هاي گياهي و جانوري پرداخت اما طوسي فرايندي تئوريك را دنبال كرد.محققين مسلمان از جمله طوسي   براي رسيدن به حقيقت از طريق تئوري بيشتر از هرچيز بر استقرا تكيه مي كردند.او نظريه اي را ارائه داد و سپس بر پايه آن نظريه حقايق را توضيح داد.او زماني كه در مورد تكامل نوشت به توضيح جزئيات نپرداخت به طور مثال او در مورد انتخاب طبيعي يا تنازع براي بقا توضيحي نداد.به بياني ديگر او بيش از اينكه يك دانشمند باشد يك فيلسوف بود.

 

حفاظت از ماده

 

تعدادي از نظريات طوسي  در دنياي امروز درست به نظر نمي آيند به طور مثال او معتققد بود كه اسكلت يك ماده قابل تغيير است اما اين تغيير به طور كامل مشخص نيست. با اين حال اسكلت ماده نمي تواند كاملا نامشخص باشد .تنها شكل, شرايط, تركيب ,رنگ و … قابل تغيير است كه در اين صورت به مجموعه جديد يا ماده اوليه تبديل مي شود.نظريات طوسي با نظريات هراكليتوس، فيلسوف يونان باستان  مشابهت دارد.

 

اولين مرحله از تكامل

طوسي معتقد است كه جهان از عناصر مشابه تركيب شده است.او مي گويد :«آنها يكسان و مانند هم هستند و هيچ يك بر ديگري برتري ندارد زيرا همه از ماده اوليه مشتركي نشات گرفته اند.»مطابق نظريه هاي جديد مي توان ذرات اوليه طوسي را همان اتم ها يا ذرات بنيادي دانست .مطابق نظر طوسي، در مرحله اول، همه ذرات مشابه   و ثابت هستند.سپس بتدريج تناقضات دروني در اين دنياي ساكن ظاهر مي شود. او معتقد است در نهايت تعادل از بين مي رود و تباين مورد نياز در جهان اوليه ظهور مي كند.بنابراين بعضي از مواد بهتر و بيشتر از بقيه توسعه مي يابند.

به نظر طوسي ماده اوليه، اولين حلقه زنجيره تكامل است.چهار عنصر طبيعت  (آتش ، آب، هوا و خاك ) از ماده اوليه، مواد معدني از عناصر، گياهان از مواد معدني ، حيوانات از گياهان و انسانها از حيوانات بوجود آمدند .

 

تغيير پذيري

طوسي توضيح داد كه تغييرپذيري ژنتيكي، نيروي هدايت كننده تكامل است و همه موجودات زنده توانايي تغيير دارند و به سمت تغيير پذيري ژنتيكي متمايل هستند.

موجودات زنده اي كه زودتر تركيب جديد را مي پذيرند تغييرپذيرتر هستند.در نتيجه آنها نسبت به ديگر مخلوقات برتري دارند.

اين مفاهيم بسيار زياد شبيه شكل ساده نوشته هاي داروين در مورد جهش است .

چرا اسكلت ماده تغير مي كند ؟ طوسي درست گفته كه اسكلت ماده در نتيجه فعل و انفعالات داخلي و خارجي در حال تغيير است .

مطابق نظريات طوسي مواد با يكديگر  رقابت مي كنند ،پس تعدادي از آنها سطحي بالاتر از ديگري را اشغال مي نمايند.

بنابراين سطوح مختلفي از نمو در طبيعت يافت مي شود.

سازش

طوسي مشاهده كرد كه موجوادات زنده راههاي منحصربفردي براي بقا دارند.اگر ساختار موجود زنده با محيط در ارتباط باشد ، آن موجود بدون نقص است.او معتقد بود  كه همه جانوران و گياهان جهان به دليل داشتن ويژگيهاي لازم براي بقا كامل هستند.

طوسي مي گويد : به حيوانات و پرندگان نگاه كنيد آنها همه چيز براي دفاع و محافظت از خود و طي كردن زندگي روزمره مثل شجاعت ،نيرو و اندام هاي مناسب دارند.

موجودات زنده از راههاي مختلف با محيط اطراف سازش پيدا مي  كنند .در آغاز مي توانند شكل و ساختار بدنشان را تغيير دهند بنابراين هر قسمت بدن عمل منحصر بفردي دارد .تعدادي از اين اندامها مثل شاخ ، دندان ،چنگال ، ناخن وسم هاي چماق مانند براي جنگيدن مناسب هستند.تيغ و ناخنهاي بعضي از حيوانات   نيزشبيه تير است .پس بدين وسيله  تعدادي از حيوانات ساختارشان را براي پذيرش محيطي مشخص تغيير داده اند.

طوسي معتقد بود حيواناتي كه وسيله اي براي دفاع ندارند مثل بزكوهي و روباه براي محافظت از خود از گريختن و حيله گري استفاده مي كنند.

طوسي همچنين توضيح  مي دهد كه حيوانات اجتماعي كه مجبورند  با هم زندگي كنند براي مثل زنبورها و مورچه ها و تعدادي از گونه هاي پرندگان براي محافظت از خود و كمك به يكديگر در اجتماعات به هم مي پيوندند.

طوسي موجودات را به سه دسته تقسيم كرده است : گياهان ، حيوانات ، انسانها.

اما وجه تمايز آنها چيست ؟

مطابق نظريات او حيوانات از گياهان ، عالي تر هستند زيرا براي بدست آوردن غذا و چيزهاي ديگر توانايي حركت دارند.همچنين حيوانات عالي تر،توانايي استدلال اوليه دارند و مي توانند به آساني با محيط اطرافشان سازش پيدا كنند واگر شرايط محيط تغيير كند ، مي توانند به همان ترتيب رفتارشان را عوض كنند.

طوسي معتقد بود كه تفاوت هاي بسياري ميان گونه هاي جانوري و گياهي وجود دارد.يكي اينكه ، سلسله جانوران بسيار پيچيده تر است و ديگر اينكه ، عقل ويژگي برتر جانوران است.به خاطر وجود عقل ، آنها مي توانند چيزهاي جديد بياموزند   و با تواناييهاي جديد و ذاتي سازگار باشند.به طور مثال اسب رام شده و شاهين شكاري در جهان حيوانات جز پيشرفته ترين ها هستند.

 

منشا انسانها

طوسي معتقد بود كه انسانها تغيير يافته حيوانات عالي هستند .چنين انسانهايي(احتمالا ميمونهاي انسان نما ) در سودان غربي و ديگر مناطق دنيا زندگي مي كنند و از نظر عادات ، رفتار و كردار بسيار شبيه حيوانات هستند.

به نظر طوسي انسانها به همه مخلوقات زنده و غيرزنده طبيعت وابسته هستند.انسان ويژگي هايي دارد كه او را از ديگر مخلوقات جدا مي كند اما ويژگي هايي نيز دارد كه او را به جهان حيوانات ، سلسله گياهان و حتي اجسام غيرزنده مرتبط مي كند.

از جمله تفاوتها مي توان گفت كه انسانها تنها زيستي نيستند بلكه موجوداتي اجتماعي هستند و تفاوت ديگر مربوط به وجود كمال روحي ، آرزو ،اراده ،دانش و مشاهدات است و ديگر اينكه انسانها مي توانند وسايل مورد نياز زندگي خود را بسازند.

پيش از خلق انسانها تمام تفاوتها ميان موجودات به منشا ذاتي آنها مربوط بود.

طوسي در پايان مي گويد: همه حقايق نشان مي دهد كه انسان در مرحله مياني پلكان تكامل قرار دارد و مطابق طبيعت ذاتي اش با موجودات پست تر در ارتباط است و تنها به كمك اراده اش مي تواند به سطح پيشرفته تري دست يابد.

تمثيل يا علم ؟

بر اين اساس چرا خواجه نصير طوسي براي بيان تئوري تكامل مشهور نيست؟

اين مشكل تنها به اين دليل نيست كه او از شرق بود و به فارسي مي نوشت دليل ديگر اينست كه تئوري او براساس فلسفه و اسلام بود.او معتقد بود كه خدا جهان را خلق كرده و پس از آن ، جهان خودش توسعه يافته در حاليكه خداوند اين فرايند را نظارت و هدايت مي كرده.

در نهايت دانشمندان شرق كه با نظرات طوسي در مورد تكامل جهان آشنا هستند مايلند آنها را از نقطه نظر اعتقادي يا فلسفي تفسير كنند.بسياري از مسلمانان مانند تعدادي از مسيحيان با تئوري تكامل موافق نيستند زيرا اين تئوري با  علم خداشناسي تناقض دارد.

اگر چه طوسي بعضي از اصولي كه داروين منتشر كرد را مشخص نمود اما دانشمندان شرق،  نظرات طوسي را مثالي درباره تكامل انسان مي دانند تا يك تئوري زيستي. 

 

l


:: بازدید از این مطلب : 305
|
امتیاز مطلب : 18
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : | نظرات ()