نوشته شده توسط : قاسمی

تحقیقاتی که تا کنون در زمینه‌ی روزه‌داری متناوب انجام شده، نشان می‌دهد که این روش نه تنها سیر برخی بیماری‌ها مانند آلزایمر و صرع را کند می‌کند، بلکه ممکن است موجب پیشگیری از ابتلا به بیماری نیز شود.

در مجله‌ی علمی Neurobiology of Diesease در شماره‌ی ۱۹ اوت، مقاله‌ای با عنوان neocortical and hippocampal tissues Periodic fasting alters neuronal excibility in rat به چاپ رسیده است.

در این مقاله نتایج کار یک گروه تحقیقاتی به رشته‌ی تحریر درآمده که از سه سال پیش تا کنون در مورد اثرات انواع روزه‌داری بر روی عملکرد مغز تحقیق می‌کند. سرپرستی این گروه که در بخش جراحی مغز و اعصاب و نورفیزیولوژی دانشگاه مونستر آلمان دست به این تحقیقات زده را پروفسور علی گرجی، استاد دانشگاه در رشته‌ی تحقیقات مغز و اعصاب، بر عهده دارد.

به گفته‌ی دکتر گرجی،‌ تحقیق بر روی اثرات روزه‌داری بر روی عملکرد مغز به چند دهه پیش برمی‌گردد و در آمریکا نیز در این زمینه‌تحقیقات زیادی انجام شده است.

روزه‌داری ‌روشی قدیمی است

روزه‌داری روشی قدیمی است که از مد‌ت‌ها پیش در فرهنگ‌ها و ادیان مختلف وجود داشته و تا به امروز نیز بر جای مانده است. نه تنها مسلمانان، بلکه مسیحیان، گیاه‌خواران و طرفداران طب سنتی هند نیز ایامی را به روزه‌داری اختصاص می‌دهند.

۲ نوع اصلی روزه‌داری وجود دارد که در نوع نخست‌، فرد کالری روزانه‌ی کمتری دریافت می‌کند. اما در نوع دوم که به روزه‌داری متناوب معروف است فرد ساعت‌های متمادی از خوردن و آشامیدن محروم می‌شود.

نوع اول روزه‌داری یا همان Caloric Restriction را می‌توان در انواع رژیم‌های لاغری دید. در این نوع فرد می‌خورد و می‌نوشد، اما کمتر از مقدار عادی.

اما در نوع دوم که روزه‌ی مسلمانان را نیز شامل می‌شود و به Periodic Fasting یا روزه‌داری متناوب معروف است، فرد برای یک دوره‌ی زمانی ۱۴ تا ۲۴ ساعته هیچ‌گونه کالری دریافت نمی‌کند، ولی در فواصل بین آنها آزاد است تا هر میزان غذا و مایعات که می‌خواهد بخورد و بیاشامد.

اثرات روزه‌داری بر عملکرد مغز

گروه تحقیقاتی دانشگاه مونستر بر این عقیده است که هر دوی این روش‌ها بر عملکرد مغز اثراتی مثبت دارند، ولی روش دوم تأثیراتی به مراتب شگفت‌انگیز‌تر بر جای می‌گذارد. آزمایش‌ها حاکی از آن است که وقتی فردی دست کم به مدت ۱۲ تا ۱۴ ساعت از خوردن و نوشیدن خودداری می‌کند، بلافاصله بعد از خوردن غذا یا نوشیدن آب، در مغز وی یک موج الکتریکی بسیار قوی ایجاد می‌شود.

پروفسور گرجی در این باره می‌گوید: « وقتی شما به مدت طولانی چیزی نخورده و نمی‌نوشید و بعد از آن شروع به خوردن یا آشامیدن می‌کنید، موج الکتریکی قوی چند میلی ‌ولتی در مغزتان ایجاد می‌شود، در صورتی که امواج مغزی معمولی در حد میکرو ولت هستند، این موج چند ده برابر است و تمام مغز را سیر می‌کند و به همین خاطر سئوال این بود که این موج چرا ایجاد می‌شود و چه اثری دارد؟»

این موج الکتریکی باعث می‌شود که تحریک‌پذیری مغز در بعضی قسمت‌ها نسبت به قبل از روزه‌داری بیشتر شود. این تغییر تحریک‌پذیری بافتی در سطح سلولی و ارتباطات بین سلولی (سیناپس‌ها) رخ می‌دهد و منجر به احساس رفع گرسنگی و عطش می‌شود.

مطالعات و آزمایش‌های‌ MRI نشان می‌دهد که انسان پس از چند هفته روزه‌داری در قشر مغز و به ویژه ناحیه‌ی حرکتی آن حساسیت‌پذیری واضحی پیدا می‌کند، به عبارتی دیگر روزه‌داری متناوب می‌تواند مغز را در نواحی مختلف فعال‌تر سازد. افزایش تحریک‌پذیری در قسمت‌های مختلف مغز از جمله این امید را پدید آورده که بتوان سیر برخی از بیماری‌ها مانند آلزایمر را کند یا از آنها پیشگیری کرد.

محققان با تکیه بر یافته‌های کنونی بر این نظرند که روز‌ه‌داری متناوب می‌تواند بر بیماری‌های آلزایمر، پارکینسون، هانتینگتون و صرع اثر گذاشته و سیر آنها را آهسته کند. این روش همچنین می‌تواند امکان ابتلا به سکته‌ی مغزی و عوارض پس از آن را کاهش دهد.

روزه‌داری متناوب بر انسان‌های سالم نیز اثری مثبت دارد. به گفته‌ی پروفسور گرجی: «در انسان‌های سالم می‌توان مثلا مقاومت سلو‌ل‌های مغزی را در مقابل سکته بالا ببرد. آزمایش‌هایی که ما کردیم نشان می‌دهد که سلول‌های مغزی که در معرض این روزه‌داری هستند می‌‌توانند به هیپوکسی یا حالتی مثل سکته‌ی مغزی مقاومت نشان بدهند.»

چند روز باید روزه گرفت؟

پروفسور گرجی با اشاره به آزمایش‌هایی که تا کنون در این زمینه انجام شده، حداقل مدت روزه‌داری برای رسیدن به نتایج مثبت را ۴ هفته می‌داند. وی با اشاره به دشواری‌های روزه برای برخی افراد می‌گوید: « می‌توان ساعت‌های مرده را برای مریض انتخاب کرد. مریض می‌تواند ساعت ۶ بعدازظهر غذا و آب بخورد، دیگر هیچ چیز نخورد تا ۸ صبح روز بعد.»

روزه‌داری و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مغزی

ادامه‌ی تحقیقات در چند سال آینده به این سئوال پاسخ خواهد داد که آیا با استفاده از یک شیوه‌ی ساده و بدون خرج مانند روزه‌داری متناوب می‌توان از بسیاری از بیماری‌های مغزی جلوگیری یا دست کم سیر آنها را به گونه‌ای چشمگیر کند کرد؟

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4637796,00.html



:: بازدید از این مطلب : 126
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

ژن‌هاي درگير در ساخت آهن‌رباي زيستي رمزگشايي شدند. اين آهن‌رباهاي بسيار ريز را گونه‌هايي از

باكتري‌هاي ناهوازي مي‌سازد تا به كمك آن‌ها بتوانند به ژرفاي درياها و آبگيرها كه اكسيژن كمتري دارند،

شنا كنند. اكنون كه اين ژن‌ها شناسايي شده‌اند، مي‌توان آن‌ها را به جانداران ديگر جابه‌جا كرد تا از اين

نانوآهنرباهاي بسيار خالص به مقدار فراوان توليد شود. اين نانوآهنرباها مي‌توانند صنعت الكترونيك را

دگرگون كنند.

 



:: بازدید از این مطلب : 132
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

محققان می گویند شواهدی در دست دارند که نشان می دهد وزغ ها احتمالا قادرند وقوع زلزله را پیش بینی کنند.محققان یافته‌های خود را در نشریه جانور شناسی منتشر کرده اند.

 

در سال ۲۰۰۹ گروهی از محققان معروفترین دانشگاه مکاتبه ای بریتانیا، اوپن یونیورسیتی، به ایتالیا رفتند تا تاثیرات نورماه را بر گروهی از وزغ ها که اکثر آنها به منظور تولید مثل در دریاچه ای جمع شده بودند، مطالعه کنند. اما یک شب به طور غیر منتظره ای همه وزغ ها از این دریاچه رفتند.

پنج روز بعد، در شهر لاکوئیلا که ۴۶ مایل دورتر از آن محل بود، زلزله ای رخ داد.هنوز دقیقا مشخص نیست که این وزغ ها چگونه بروز زلزله را تشخیص داده اند اما اکثر جفت ها و وزغ های نر دریاچه را ترک کرده بودند. پنج روز پیش از وقوع زلزله تعداد وزغ های نر ۹۶ درصد کاهش یافت. این پدیده بسیار غیرعادی است چون وزغ های نر به طور معمول بعد از جفت گیری در محل باقی می مانند تا مرحله تخم ریزی به پایان برسد. سه روز پیش از زلزله هم تعداد جفت هایی که برای تولید مثل در آن مکان بودند یکباره به صفر رسید.تخم ریزی این وزغ ها تا شش روز پیش از وقوع زلزله و البته شش روز بعد از وقوع آن، در این دریاچه ادامه داشت اما در طول دوره وقوع این زلزله- یعنی از اولین لرزه تا آخرین پس لرزه- هیچ تخم گذاری انجام نشد.

محققان می گویند این احتمال وجود دارد که وزغ ها استخراج گازها و یا ذرات باردار را احساس کرده اند و به زمین های مرتفع تری پناه برده اند تا از خطر سیل و یا رانش زمین که از طریق زلزله ایجاد می شوند، در امان بمانند. این محققان می گویند این اولین بار است که واکنش حیوانات به فجایع طبیعی قریب الوقوع، به وضوح دیده می شود.

 


:: بازدید از این مطلب : 135
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : | نظرات ()
نوشته شده توسط : قاسمی

دستگاه لیمبیک شامل قسمت هایی از تالاموس و هیپوتالاموس و دو نیم حلقه دور آنها که توسط قسمت هایی

 ازقشر مخ شکل گرفته می باشد.دو ساختارمخ شامل آمیگدال و هیپوکامپ نقش های کلیدی را در حافظه

 یادگیری و احساسات ایفا می کنند.اطلاعات حسی در آمیگدال تجمع می یابند.به نظر می رسد آمیگدال به

عنوان یک فیلتر حافظه عمل می کند و در آنجا اطلاعات برای این که به خاطر سپرده شوند  توسط اتصال با

 یک رویداد یا یک احساس و هیجان مهم نشانه گذاری می شوند.هیپوکامپ به طور نزدیکی با آمیگدال

 هیپوتالاموس و ساقه مغز و قشر جلوی پیشانی  مخ عمل متقابل دارد.قشر جلوی پیشانی بخشی از مخ است

که در یادگیری هایی پیچیده استدلال و شخصیت به کار می رود.

 

ما نقش دستگاه لیمبیک را هم در هیجان و ها در حافظه زمانی احساس می کنیم که بوهای معینی خاطرات

بویایی را به یاد می آورند.آیا شما تا به حال تجربه کرده اید که یک رایحه خاص به طور ناگهانی شما را

برای  بعضی چیزهایی که در زمان کودکی برای شما اتفاق افتاده دلتنگ ساخته باشد؟بنابراین یک بوی معین

 می تواند فورا فعالیت مراکز احساسات و حافظه را در دستگاه لیمبیک به راه اندازد.

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 544
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : | نظرات ()