کودک یاغی درون
نوشته شده توسط : قاسمی

                 http://www.communitynorthbc.org/clientimages/29945/children.gif



امروزه،بازی «قائم باشك» هنوز خیلی بین بچه ها محبوب و متداول است. چون بازیتفریحی و سرگرم كننده ای است. اما اصل و مبدأ این بازی به زمان های خیلیخیلی دور بر می گردد كه در آن زمان ها، این بازی معنی دیگری برای مردمداشته است.در حقیقت، در عهد قدیم، این بازی بیشتر به وسیله ی بزرگترهابازی می شده است. در بعضی از نقاط اروپایی، عادتی متداول بود كه بر حسباین عادت و رسم، در فصل بهار مردم برای یافتن پرندگان و گل های بخصوصی كههمراه با آغاز فصل ظاهر می شدند، به جنگل ها و نواحی اطراف شهرها میرفتند.سپس این نشانه ها را همراه خود به دهكده می آوردند، تا هر كس ببیندكه بهار واقعاً رسیده است. جستجو برای پیدا كردن این نشانه های فرا رسیدنبهار، كه در جنگل ها مخیفانه خودنمایی می كردند، در حقیقت آغازی برای بهوجود آمدن بازی قائم باشك بود. بنابراین امروزه با وجود گذشت زمانیطولانی، هنوز در بعضی از كشورها موقع این بازی ، كسی كه پنهان می شود صدایپرندگان را تقلید می كند. نكته جالب توجه، خصوصاً در مورد تمام بازی هایكودكان این است كه هر كدام از این بازی ها در ابتدا ی امر، به صورت یكبازی شروع نشده است، بلكه مثلاً یا به عنوان چیزی كه در تاریخ اتفاقافتاده یا یك افسانه ای كه بین مردم شایع شده و بالاخره بعضی از این بازیها بعضی اوقات هم، با یك واقعه شیرین یا یك تراژدی غم انگیز و تلخ شروعشده است.
بازی «پل لندن فرو می ریزد» كه بین بیشتر بچه های اروپائیمتداول است، در ابتدا خیلی جدی شروع شده است. البته باید بدانید كه اینبازی اصلاً ربطی به شهر لندن ندارد! و اصل آن به زمان هائی بر می گردد كهمردم معتقد بودند كه بعد از مرگ از روی پلی خواهند گذاشت. بعضی ها از روییك پل طلائی كه به بهشت ختم می شود، بعضی ها هم از روی پلی كهنه و لرزانكه شیطان آن طرفش ایستاده است. این بازی امروزه در بیشتر دنیا بازی می شودكه البته در هر كشور، اسم مخصوصی دارد.
شما ممكن است كه فكر كنید كهاسكی ورزش جدیدی است. ولی باید بدانید كه اسكی یكی از قدیمی ترین طرقمسافرت بود كه بشر شناخت. خود كلمه «اسكی» از كلمه ایسلندی scidth می آیدكه معنی «كفش برف» را می دهد.بعضی از تاریخ نویسان عقیده دارند كه حتیمبدأ و پیدایش اسكی به عهد حجر باز می گردد و حجاری هائی پیدا شده كه بشررا در حال اسكی کردن نشان می دهند.
اولین چوب های اسكی تا آنجا كه بهخاطر می آید ، چارچوب خمیده ای داشته كه از استخوان حیوانات درست می شده وآن را با تسمه چرمی بپا نگاه می داشتند. در این مورد تصویری موجود است كهروی سنگ حجاری شده و مربوط به نهصد سال قبل است كه یك اسكی كننده را نشانمی دهد.
اسكی به عنوان یك ورزش، برای نخستین بار در نروژ شروع شد. درحقیقت، شهر «مورگدال» در این كشور، به عنوان «مهد ورزش اسكی» شهرت دارد،زیرا این منطقه برای زمان های درازی منطقه بسیار برف گیری بوده است.درزمستان موقعی كه اهای بومی، برای شكار یا مسافرت به كوه ها می روند یابرای خرید یا دید و بازدید به دهكده یا بازار می روند، مجبورند كه برایراه رفتن از چوپ اسكی استفاده كنند.
بالاخره اگر فكر می كنید كهمسابقات اسكی یك پدیده جدید است، باید بدانید كه در نروژ حدود سال ۱۷۶۷مسابقاتی بین حریفان زبردست، ترتیب داده می شده است.
تعریف دوئل، بهمفهوم امروزی آن، عبارت است از مواجهه دو جانبه بین دو نفر در مواقعی كهپای اعاده حیثیت در بین باشد، كه هر كدام از این دو نفر، اسلحه گرم همراهداشته و مجبور به رعایت مقررات خاصی هستند. پس با این تعریف، بعضی ازمبارزات معروف تن به تن، واقعاً یك دوئل محسوب نمی شده اند.
برای مثال،نبرد تن به تن معروف هكتور و آشیل كه هر كدام می خواسته دیگری را شكستدهد، یك دوئل نبوده است.دلیل این موضوع آن است كه در زمانهای قدیم، یك نوعدوئل بود كه به اسم «دوئل شرعی» نامیده می شده كه یك نوع مبارزه قانونیبود، بدین معنی كه وقتی جنگی در شرف وقوع بود، یك نماینده از قبیله دشمنمأمور می شد كه با قهرمان طرف دیگر مبارزه و دوئل كند. طرف غالب و برندهدر این دوئل نشان های برای پیروزی قبیله مربوط در نظر گرفته می شد. یعنیقبیله مزبور، استحقاق پیروزی در این جنگ را داشت.ولی در آن موقع، این نوعدوئل كم كم منسوخ شده و دوئل شرافتی پدید آمد. این نوع دوئل ها، در حدودقرن شانزدهم، متداول بود. رسم دوئل كردن بین سالهای ۱۶۰۱ و ۱۶۰۹ آنقدرشایع شد كه بیشتر از ۲۰۰۰ نجیب زاده فرانسوی، در دوئل جان خود را از دستدادند. در این موقع كلیسا و بعضی از مقامات رسمی شدیداً به این رسم معترضشده و در سال ۱۶۰۲، پادشاه فرانسه فرمانی صادر كرد كه به موجب این فرمان،هر كس كه رقیبی را به دوئل دعوت كرده و یا دعوت دوئل، محكوم به مرگ خواهدشد. این سختگیری برای جلوگیری از دوئل همچنان پا برجا بود، تا این كه درسال ۱۶۰۹ این فرمان كمی تعدیل گردید و قرار شد كه هر كس بخواهد دوئل كندباید از پادشاه كسب اجازه نماید. رسم دوئل در انگلستان هم خیلی محبوبیتپیدا كرد ولی در آنجا هم به علت اعتراضاتی، این رسم غیر قانونی اعلام شد.در آلمان هم دوئل بین دانشجویان، قسمتی از زندگی جدی دانشجویان آلمانی راحتی تا سالهای اخیر هم، تشكیل می داد. یعنی حتی این افتخاری بزرگ برای هردانشجوئی بود كه در دوئلی شركت می كرد. بازی باورق، به زمانی خیلی دور درتاریخ، باز می گردد. ولی هیچ به درستی نمی داند كه این بازی، اولین بار دركجا و چه وقت انجام شده است. بسیاری از متخصصین عقیده دارند كه این بازیاحتمالاً از آسیا به جاهای دیگر دنیا برده شده است.روایت شده است كه همهندوهای قدیم و هم مسلمانان به عنوان یك سرگمی، باروقهائی كه شكل آنها گردبوده است، ورق باز می كرده اند اما سابقه ای از این موضوع در دست نیست. وسابقه ای که داریم مربوط به قرن چهارده به بعد است. چینی ها ادعا می كنندكه حتی در سال ۱۱۲۰ هم در چین ورق بازی وجود داشته است كه در زمان حكومتیكی از امپراطوری های چینی كه «سیون – هو» نام داشته است، برای سرگرمیامپراطور و درباریان اختراع شده بود.
هر چه به پایان قرن چهارده میرسیم، بازی با ورق در فرانسه محبوبیت بیشتری پیدا می كند، به طوری كه اینمحبوبیت به جائی رسیده و آنقدر زیاد شد كه دولت ناچار شد فرمانی صادر كندكه به موجب آن، مردمی كه كار می كردند، دیگر حق نداشتند در روزهای كار،ورق بازی كنند. ورق های بازی معمولاً به شكل مربع مستطیل یا مربع بوده وبعضی اوقات هم دایرده شكل بوده است.جعبه های اولیه، حاوی ۸۶ كارت بوده استو یك نوع ورق هم بوده كه شماره نداشته و به اسم فو معروف بوده كه از قولانلیس به معنی احمق می آید. همان ورقی كه امروزه آن را «ژوكر» می نامیم.در قرن پانزدهم، كه هنر گراورسازی در اروپا معرفی شد، قبل از آن چون ورقهای بازی تماماً با دست نقاشی شده و نوشته می شدند، بدین جهت قیمت آنهاخیلی گران بود و جزو چیزهای كولس محسوب می شد، بنابراین فقط ثروتمندان میتوانستند صاحب ورق بازی باشند. اما با روی كار آمدن گراورسازی، قیمت ورقبازی خیلی ارزان شد و برای اولین بار طبقه فقیر هم توانست، به ورق بازیدست یافته و از بازی ورق لذت ببرد. در قرن شانزدهم در فرانسه، چهار نوعخالی كه امروزه برای ما آشناست، دل، پیك، خشت و خاچ برای اولین بار به كاررفت.







:: بازدید از این مطلب : 292
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست